Janus Capital uppe i 1,2 miljarder dollar

Göteborg (FinWire) –  Bill Gross nya fond hos Janus Capital har nu nått upp i 1,2 miljarder dollar i kapital efter ett inflöde på 770 miljoner dollar under november. Det rapporterar Wall Street Journal.

Janus Global Unconstrained Bond, som Gross tog över efter att ha lämnat Pimco i september, gav en avkastning på 0,36 procent i november vilket var bättre än 82 procent av liknande fonder.

Janus Capital har satsat på att en bred marknadsföringskampanj efter den uppmärksammade rekryteringen av Gross. Enligt finansiella rådgivare har Janus genomfört ett stort antal kontakter och möten samt försöker få sina fonder listade på större plattformar. Förra månaden valde även George Soros att investera 500 miljoner dollar i ett konto som ska följa strategin i Gross fond.

 

Bild: (c) aboutpixel.de —  jonathan spielbrink

 

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.