AIMA publicerar guide för val av prime broker

Stockholm (HedgeNordic) –  The Alternative Investment Management Association, AIMA, har publicerat en uppdaterad guide för förvaltare av hedgefonder som ska välja en prime broker. Uppdateringen tar hänsyn till de regulatoriska förändringar som följer av Dodd-Frank lagen i USA och de europeiska AIFMD- och EMIR-direktiven. Guiden reflekterar också de utökade due diligence-kontroller som genomförs på prime brokers sedan den finansiella krisen.

Guiden är tänkt som ett komplement till AIMA Due Diligence Questionnaire for the Selection of a Prime Broker och innehåller hjälp för den som ska välja prime broker, problem som kan uppstå om man väljer att ha mer än en prime broker och vilka regelförändringar som väntas komma på området. AIMAs rapport finns att läsa här: AIMA rapport
Bild: (c) Juan-Fuertes—shutterstock.com
Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.