Positiv avkastning för hedgefonder i november

Stockholm (HedgeNordic) –  Efter två månader med negativa siffror var den aggregerade avkastningen för hedgefonder 1,08 procent i november enligt eVestments senaste månadsrapport. Hittills i år har den aggregerade avkastningen varit 2,85 procent vilket kan jämföras med helårsavkastningen under 2013 som var 10,20 procent. Största vinnare i november var aktivistfonder och fonder med inriktning på managed futures.

Enligt BarclayHedge har inflödet under årets andra halva till hedgefonder varit betydligt svagare än under årets första sex månader. ”Inflöden sedan juli har i genomsnitt varit 2,9 miljarder USD per månad jämfört med 13,8 miljarder USD per månad under första halvan av 2014,” sa Sol Waksman, president på BarclayHedge till Hedgeweek i veckan. Avkastningen för hedgefonder i oktober månad enligt TrimTabs / BarclayHedge var 0,3 procent. S&P 500 avkastade under samma månad 2,4 procent.
Bild: (c) isak55—shutterstock.com
Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.