Warburg Pincus drar in 4 miljarder dollar till energifond

Göteborg (FinWire) – Warburg Pincus har dragit in 4 miljarder dollar till sin första energifokuserade private equity-fond, vilket var mer än bolagets mål på 3 miljarder dollar. Investeringsfirman blir därmed det senaste i raden som drar nytta av skiffergasboomen i USA. Det rapporterar Reuters.

Tidigare har bland andra Blackstone Group och Apollo Global Management lanserat dedikerade energifonder.

Warburg Pincus nya fond kommer att fokusera primärt på energiutvinning och -produktion och investera i Nordamerika samt övriga världen som Afrika, Asien, Europa och Latinamerika. Fonden kommer också att investera inom olja, oljetjänster, gruvor och kraftsektorn.

Bolaget har redan investerat drygt 9,5 miljarder dollar i fler än 50 energirelaterade bolag runt om i världen sedan 1996.

Bild: (c) shutterstock.com—Lightspring

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.