Einhorn menar att Amazon är en bubbla

Göteborg (FinWire) – Greenlight Capital gjorde ytterligare en investering i EMC under det tredje kvartalet. Det framgår av grundaren David Einhorns kvartalsbrev. Greenlight köpte aktier i EMC senast under det fjärde kvartalet 2013.

Precis som Elliot Management och Barrons, tror Einhorn att EMC är undervärderad när man ser till en värdering av de olika affärsområdena, eller såkallad ”sum-of-the-parts basis”.

Å andra sidan pratar Einhorn föga smickrande om Amazon, där han menar att e-handelsjättens senaste siffror var speciellt svaga. Tidigare har Amazon använt tillväxten som en ursäkt för de snåla vinsterna och det visar sig nu att denna tillväxt avtar. I dess kölvatten följer även högre förluster.

Einhorn säger vidare att det som driver dessa övervärderade aktier är antagandet att företaget växer för snabbt för att kunna visa några större vinster.

”Vi tror att Amazon är bara en av många aktier som kommer att bevisa att detta antagande inte stämmer”, uppger hedgefondsveteranen.

Einhorn avslöjar inte ifall han har en kort position i Amazon, men han bekräftar att Greenlight ökade sina korta positioner i ”övervärderade aktiekorgar” i det tredje kvartalet.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.