Katy Kaminski ansluter till Campbell & Co.

Stockholm (HedgeNordic) –  Kathryn Kaminski, Deputy Managing Director på the Institute for Financial Research (SIFR) kommer att påbörja en tjänst som Director Investment Strategies den 2 januari 2015 på Campbell & Company i Baltimore, USA. Campbell & Company är en absolutavkastande investeringsrådgivare specialiserad på systematiska managed futures och marknadsneutrala strategier.

Kathryn Kaminski har lång erfarenhet av kvantitativa investeringar och kunskaper om managed futures. Hon kommer att hjälpa till att utforma Campbells egna forskningsinsatser, initiera ny forskning, delta i peer review processen och ha en viktig roll i framtagandet av Campbells policydokument.

Michael Harris, Campbells ordförande säger: “Katy är en högt aktad akademiker med en djup kunskap om marknader och strategier. De anställda på Campbell ser mycket fram emot den expertis som hon kommer tillföra bolaget när vi nu går in på vårt 44 år som absolut avkastande förvaltare.”

Utöver sin tjänst på SIFR så har Kathryn Kaminski föreläst på Handelshögskolan i Stockholm, KTH och MIT Sloan. Hon har varit konsult inom investeringsforskning för ett flertal förvaltare. Nyligen kom hennes bok ”Trend Following with Managed Futures: The Search for Crisis Alpha” ut och hon är en regelbunden skribent för Eurex Group och CME Group. Hon har en PhD inom finans från MIT och har även jobbat som Senior Researcher på Risk and Portfolio Management , RPM.

Campbell & Company grundades 1972 och var då en av de första förvaltarna som fokuserade på absolutavkastande strategier. Campbells egna forskning riktar framförallt in sig på att undersöka strukturella ineffektiviter på marknader. Totalt förvaltar företaget omkring 4 miljarder USD för insitutionella och privata investerare.

Kamran Ghalitschi, VD på HedgeNordic säger i en kommentar: “På ett personligt plan vill jag tacka Katy för den högt uppskattade roll hon har spelat för HedgeNordic / HedgeFonder.nu sedan vi startade 2011. Som av en tillfällighet var hon den första representant för det nordiska hedgefondsällskapet som jag diskuterade idén om att starta ett mediaföretag fokuserat på nordiska hedgefonder med under 2010. Sedan dess har hon varit värd och moderator för Nordic Hedge Award under 2013 och 2014 samt agerat domare för Nordic Hedge Award 2013. Hon deltog i ett rundbordssamtal som arrangerades av Northern Trust, höll ett föredrag vid vårt HedgeInar event och har varit ett mycket uppskattat bollplank för oss. Samtidigt som hon kommer vara saknad här i Stockholm vill vi ta tillfället i akt att tacka för hennes stöd och önska henne all lycka i sitt hemland USA samt med hennes nya roll på Campbell & Co.

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.