Hedgefonder fick in 7,7 miljarder USD i juni

Stockholm (HedgeNordic.com) – BarclayHedge och TrimTabs Investment Research rapporterar att hedgefondindustrin tog in 7,7 miljarder dollar (0,3% av totalt förvaltat kapital) i juni, ned från ett inflöde på 19,1 miljarder dollar (0,8% av totalt förvaltat kapital) i maj.

“Första halvårets inflöden till hedgefonder uppgick till 82.5 miljarder dollar (3,8% av total förvaltat kapital), det största sedan 2007”, säger Sol Waksman, grundare och VD för BarclayHedge. Som en jämförelse kan nämnas att industrin tog in 26,8 miljarder dollar (1,5% av totalt förvaltat kapital) under första halvåret 2013.

Industrins tillgångar steg till ett sexårshögsta på 2,36 biljarder dollar i juni, enligt data som baseras på 3,441 fonder. Kapital under förvaltning steg med 21% under de senaste 12 månaderna men är ned 3,6% från högstapunkten 2,4 biljarder dollar vilken noterades i juni 2008.

Den månatliga TrimTabs/BarclayHedge undersökningen av hedgefondförvaltare visade på att förvaltarna är splittrade vad gäller de kortsiktiga utsikterna för amerikanska aktier. Undersökningen i juni visar på att 37,2% av respondenterna var positiva till S&P500 över de kommande 30 dagarna medan 34,6% var negativa. Optimismen avseende US dollar index steg till den högsta noteringen på två år, medan optimismen gällande guld steg till ett femmånaders högsta. Andelen förvaltare som förutsåg ett stigande oljepris sjönk till den lägsta nivån på sex månader. 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.