Starkt nettoinflöde till hedgefonder i april

Stockholm (HedgeNordic.com) – Inflödet av nytt kapital till hedgefondförvaltarna fortsätter att utvecklas starkt. Investeringarna uppgick till USD 18,7 miljarder i april, vilket är mer än tre gånger så mycket som under samma period föregående år. Detta trots att hedgefonder underpresterade jämfört med utvecklingen för S&P 500-index. Det skriver TrimTabs och BarclayHedge i sin Investment Research-rapport för april.

Inflödet motsvarar 0,8% av totala förvaltade kapitalet och är en uppgång från USD 10,6 miljarder (0,5% av tillgångarna) i mars.

“Hedgefonder tog in totalt USD 56,4 miljarder under de fyra första månaderna av 2014, mer än tre gånger inflödet på motsvarande USD 16,9 miljarder under samma period förra året”, säger Sol Waksman, VD och grundare av BarclayHedge.

De totala tillgångarna inom hedgefondindustrin steg till den högsta nivån på 5 ½ år, motsvarande USD 2,2 biljoner i april, enligt uppskattningar baserat på data från 3369 fonder. Tillgångarna steg 18% under de senaste 12 månaderna men var ner 9% från all-time-high-nivån på USD 2,4 biljoner i juni 2008.

Den månatliga rapporten från TrimTabs/BarclayHedge noterade att hedgefondindustrin totalt sett tjänade endast 0,01% i april och gick därmed sämre än S&P 500, som steg 0,7%. Under de senaste 12 månaderna har hedgefonder gett i snitt 7,7%, medan S&P 500 steg 17,9%.

“Fonder som letar efter omstruktureringsbolag/distressed securities har varit de som stuckit ut avkastningsmässigt i år”, säger Sol Waksman. “Dessa fonder steg 1,1% i april och 5,2% hittills i år och gick bättre än samtliga övriga hedgefondstrategier.”

De flesta förvaltarna i undersökningen förväntar sig att tillväxtmarknader och så kallade ”frontier markets” ska utvecklas sämre än snittet för världens börser under de närmaste sex månaderna.

 

Bild: (c) dbrus—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.