Rho – positivt maj efter lång svacka

Stockholm (HedgeNordic.com) – Efter att varit ned i samtliga av årets första fyra månader vände det upp igen för Rho och deras Altius program. Maj månad slutade upp 6% vilket tar avkastningen för 2014 till -7,5%.

I en kommentar till månadens positiva avkastning säger förvaltaren att man var väl positionerade för de trender som uppstod i räntor och aktier under månaden. Samtidigt betonar man att den så kallade Rho Trend Barometer, en indikator som mäter hur mycket trender som för närvarande finns i marknaden, slutade månaden på ett 18-månaders högsta. Indikatorn befinner sig dock fortfarande på en låg nivå om man tittar på rullande 12-månaders data vilket indikerar att momentum i marknaden fortfarande är svagt trots uppstudsen i maj.

I en framåtblickande kommentar säger förvaltaren att deras trend indikator måste bryta igenom fleraårshögsta innan CTAs på allvar kommer bygga på positionerna från maj.

Bild: (c) Frank-Gärtner—Fotolia.com 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.