Sector Healthcare stänger för nya investeringar

Stockholm (HedgeNordic.com) – Sector har valt att stänga Sector Healthcare Fund efter att fått stora inflöden under de senaste månaderna, detta enligt ett brev till fondens investerare från Sector Asset Management. Anledningen sägs vara att man vill säkerställa fondens framtida avkastning. Sector kommer som ett resultat av detta enbart ersätta eventuella framtida uttag ur fonden med nya insättningar. Investerare som är intresserade av att säkerställa framtida allokeringar kan kontakta Sector som kommer upprätta en lista med intressenter.

Sector Healthcare Fund lanserades i september 2005 som en marknadsneutral aktiefond som investerar globalt i bolag inom läkemedel, bioteknik, medicinsk teknologi och hälsa. Fonden har ackumulerat en avkastning årligen på 8,7% med en standardavvikelse på 4,5% med en låg korrelation till aktiemarknaden och hälsosektorn.

Bild: (c) Fotolia.com

 

 

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.