IG anställer Erik Hansén som ny marknadsanalytiker

Världens största CFD-aktör* IG anställer Erik Hansén som marknadsanalytiker. Erik Hansén är grundaren av den populära sajten Tradingportalen.com och har en gedigen erfarenhet av de finansiella marknaderna i allmänhet och teknisk analys i synnerhet.

Erik Hansén kommer närmast från Tradingportalen.com som han grundade och var vd för mellan 2009-2014. Dessförinnan har han bland annat arbetat på den amerikanska nätmäklaren E*Trade. Erik sitter även i styrelsen för Skandinaviens Tekniska Analytikers Förening och har studerat nationalekonomi på Uppsala Universitet och finansiell ekonomi i Belgien.

Erik Hansén ersätter Michael Canborn som lämnar IG för nya utmaningar som trader på den svenska fondkommissionären Remium.

– Erik har gjort ett imponerande jobb med att bygga upp Tradingportalen.com och hans kommentarer kring de finansiella marknaderna och kunskaper inom teknisk analys kommer att vara till stor nytta för våra kunder. Jag passar samtidigt på att önska Michael lycka till med sitt nya jobb som trader och tacka för hans utmärkta insatser hos oss, säger Richard Tejme, VD IG Markets Sverige.

I sin roll som marknadsanalytiker hos IG kommer Erik Hansén bland annat vara ansvarig för marknadsanalys samt kontakt med journalister och media.

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.