Invesco lanserar ny multi-asset strategi fond i Norden

Stockholm (HedgeNordic.com) -Invesco annonserar att man lanserar Invesco Global Targeted Returns Fund i Norge 9 januari 2014, i Sverige  den 7 januari 2014 och i Finland den 6  januari 2014; den första fonden att förvaltas av det nya Multi-Asset förvaltningsteamet baserat i Henley-on-Thames.

Fonden som syftar till att generera positiv avkastning i de flesta olika marknadsklimat över en treårsperiod är ett första steg i Invescos satsning att bygga ett marknadsledande koncept inom multi-asset förvaltning för att möta behovet hos rådgivare och dess kunder efter succen med “Risk Parity” strategin Invesco Balanced-Risk Allocation Fund.

Den nya strategin har skapats av ett ytterst erfaret team som leds av David Millar tillsammans med fondförvaltarna Dave Jubb och Richard Batty. Teamet angriper multi-asset investeringar på ett flexibelt och förtroendebaserat sätt vilket är konsistent med förhållningssättet hos Invescos Henley-baserade fondförvaltare inom aktier och räntor. Teamet kapitaliserar även på Invescos ytterst erfarna investeringskapacitet.

Den nya Invesco Global Targeted Returns Fund gör sig av med tillgångsklassbenämningar och fokuserar istället på en robust trestegsapproach som startar med att generera investeringsidéer utifrån flera tillgånsklasser och geografiska områden och kombinerar därefter dessa till en enskild diversifierad portfölj genom att använda sig av ett robust riskbaserat förvaltningsramverk, därefter implementeras dessa investeringsidéer över Invescos tradingfunktioner.

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.