- Advertisement -
- Advertisement -

Brummer & Partners – Februari stark månad överlag

- Advertisement -

Stockholm (Hedgenordic.com) – När Brummer & Partners summerar siffrorna för februari kan de konstatera att det blev en stark månad för hedgefondgruppen. Sju av nio singelstrategifonder levererade positiv avkastning – och några fall mycket starka uppgångar.

Februari blev en bra månad för de senaste tillskotten inom Brummer. Kreditfonden Observatory steg 1,4% (ack. 2014: +2,2%) och makroförvaltaren Canosa levererade 1,8%, vilket fick fonden upp på svarta siffror för året (ack. +1,6%). Tämligen nystartade Carve hittade tillbaka snabbt till positivt territorium och steg 2,6% under månaden (ack. +1,9%).

Två fonder som hade det lite kämpigt med avkastningen under 2013 var Archipel och Futuris. Under föregående år tappade man -3,02% respektive -1,02% för helåret, men 2014 har börjat på ett mycket bättre sätt. Archipel följer upp en stark siffra i januari och visade en modest uppgång under februari på 0,2% (ack. +1,9%), medan Futuris gjorde tvärtom och levererade en rökare i februari med +3,2% efter en svagare månad i januari (ack. 3,0%).

Trenderna i marknaden verkar ha kommit på plats igen i februari, efter den stökiga inledningen av året på världens olika marknader. Brummers trendföljande CTA-fond Lynx hade en mycket stark månad och summerar uppgången till +4,1%. För helåret är man dock fortfarande på röda siffror (-1,4%) efter en nedgång på -5,29% under januari. Volatiliteten i månadssiffrorna är fortsatt hög och vi får se om modellerna kan återupprepa föregående års uppgång på ca 12%, ett resultat som i princip genererades under årets tre sista månader.

Att rapportera avkastningssiffror för teknologifonden Manticore har blivit som att presentera vädret för Sahara – ännu en solig dag. Hur förvaltarna egentligen gör för att fortsätta skapa avkastning har vi slutat fråga oss själva – vi vill bara veta var de köpt sin kristallkula. Februari blev inget undantag och fonden levererade 1,9%. Den ackumulerade avkastningen för helåret uppgår till 5,6%.

De två seniorerna bland fonderna inom Brummer – Zenit och Nektar – hade en något svagare månad än kollegorna. För Zenit blev nedgången -0,4% och för Nektar stannade nedgången på marginella -0,1%. Båda bibehåller dock positiv avkastning för helåret: Zenit +0,2% och Nektar +1,1%.

Den genomsnittliga avkastningen för Brummergruppens samtliga fonder, uttryckt genom Brummer Multi-Strategy (BMS), som är en kombination av singelstrategifonderna inom gruppen, blev +1,5% i februari. Från årets början har BMS stigit med 2,0%. Carve ingår inte i BMS.

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Kamran Ghalitschi
Kamran Ghalitschi
Kamran has been working in the financial industry since 1994 and has specialized on client relations and marketing. Having worked with retail clients in asset management and brokerage the first ten years of his career for major European banks, he joined a CTA / Managed Futures fund with 1,5 Billion USD under management where he was responsible for sales, client relations and operations in the BeNeLux and Nordic countries. Kamran joined a multi-family office managing their own fund of hedgefunds with 400 million USD AuM in 2009. Kamran has worked and lived in Vienna, Frankfurt, Amsterdam and Stockholm. Born in 1974, Kamran today again lives in Vienna, Austria.

Latest Articles

The Narrative Has Shifted

Stockholm (HedgeNordic) – Stock markets globally lost ground for three consecutive months starting in August, only to witness a recovery in November. Following a...

Global Assets Founder Shifts Focus

Stockholm (HedgeNordic) – Lars Semb Maalen-Johansen, the responsible fund manager of Global Assets Dynamic under the umbrella of Global Assets, is bidding farewell to...

Case Hedgefond Building Stability and Momentum

Stockholm (HedgeNordic) – Case Hedgefond, once a billion-dollar fund in the Nordic hedge fund industry, has undergone a restructuring process since being taken over...

Ex-QQM Duo Unveils Funds Under Meriti Umbrella

Stockholm (HedgeNordic) – Ola Björkmo and Jonas Sandefeldt, known for developing the systematic market-neutral strategy behind QQM Equity Hedge, are spearheading the launch of...

Trend-Following and Long/Short Quality: Attack Wins You Games, Defence Wins You Titles

By Yash Panjabi and Graham Robertson – Man AHL: How can we protect against sharper, faster sell-offs? Or, better yet, how can we profit...

Asilo Argo’s Strong November Rally

Stockholm (HedgeNordic) – Despite enduring three straight losing months since August in tandem with broader stock markets, Asilo Argo is currently enjoying one of...

Allocator Interviews

Latest Articles

Man Institute Insights

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -