Coeli Norrsken: 2013 gav bäst avkastning sedan start

London (Hedgenordic.com) – Norrsken, en marknadsneutral aktieorienterad hedgefond förvaltad av Coeli, avkastade 14,9% under 2013, vilket är den bästa avkastningen sedan starten i december 2010. Jämförelseindex (OMRX T-Bill) avkastade 0,88% under samma period. Fonden hade nio positiva månader av 12.

Sedan start har fonden avkastat 14,74% jämfört med 3,85% för OMX T-Bill. Den genomsnittliga årliga avkastningen ligger på 4,56% med en standardavvikelse på 5,64% och en Sharpekvot på 0,65.

I en kommentar säger förvaltarna att 2013 präglades av ett stigande institutionellt intresse för individuella bolag samt ett stort antal transaktioner från existerande aktieägare på börsen. Man menar att det verkar högst troligt att den trenden kommer att fortsätta under innevarande år vilket ger fonden förutsättningar till fortsatt stabil och positiv avkastning.

Norrsken är event driven-strategi där förvaltarna fokuserar på publika bolag där det sker en större förändring i bolagets ägarskap. Detta kan exempelvis vara när ett bolag emitterar nya aktier eller när en större ägare säljer ut en del av sitt innehav och därmed ökar likviditeten i aktien.

 

Bild: (c) by Bernd Boscolo—pixelio.de

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.