Canosa visar styrka i december, +9.4% sedan maj

Stockholm (HedgeNordic.com) – Brummer & Partners globala makrofond Canosa slutade året starkt med en uppgång på 5.1% i december, därmed är fonden upp 9.35% sedan fondstart i maj 2013.

I en kommentar till månadens avkastning framgår att förvaltaren tjänat pengar på att vara kort amerikanska räntor, kort Turkiet via valuta- och kreditmarknader (mot Ryssland), kort japanska yenen outright,  lång australiensiska räntor, lång aktier i utvecklade länder, lång italienska kreditmarknader mot Emerging Markets, lång defensiva aktier kontra cykliska, positionerad för en flackare amerikansk yield kurva på den långa ändan. Bland förluspositionerna fanns korta positioner i polska räntor mot Europa samt relativa yieldkurvepositioner i EUR mot USD.

Canosa förvaltade vid december månads utgång 598 miljoner dollar.

 

Bild: (c) olly—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.