- Advertisement -
- Advertisement -

Sector Asset Management – starkt resultat i november

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic.com) – Den norska hedgefondförvaltaren Sector Asset Management följer upp oktobers starka siffror, med ännu en månad av bra avkastning i november.

Energifonden Sector EuroPower stängde november på +0,29% – jämfört med oktober månads starka +3,4%, en något mer modest uppgång. För helåret har fonden en negativ avkatning om -5,6%.

Thor Lien, förvaltare av Sector EuroPower säger: “Nivåerna i vattenmagasinen är den huvudsakliga drivkraften i marknaden just nu och det kommer att bli än mer intressant att följa detta när vi går in i december. Vi ser rebalanseringen i november endast som en början.”

Sector Zen, som har ett japanskt fokus, steg +1,65% under månaden – i linje med föregående månad. Ackumulerat under 2013 har fonden en imponerande uppgång på +26,54%. Fondens basvaluta är USD.

Trond Hermansen på Sector Zen: “den japanska aktiemarknaden har sackat efter ökningen av ROE ganska markant, där ROE redan är tillbaka på 2007-års nivåer. Japanska aktier står ut ur ett värderingsperspektiv. Kombinationen av en kontinuerligt positiv miljö för vinsttillväxten och möjligheterna till ytterligare lättnader av Bank of Japan under 2014, väcker frågan hur mycket längre internationella investerare har råd att vara underviktade. Även under det dramatiska rallyt efter Shinzo Abe kom tillbaka till makten förra året, kan stigande aktiekurser mer förklaras av stigande vinster och mindre av multipelexpansion. Detta står i stark kontrast till mycket av resten av den utvecklade världen, där det senare har varit den huvudsakliga drivkraften.”

Hälsovårdsfonden Sector Healthcare steg 0,69% under november. Hittills under 2013: +7,71%.
Trond Horneland på Sector Healthcare: “Under de senaste tre åren har sektorn gått från att vara opopulär och undervärderad, till att vara populär och rimligt värderad överlag enlig vårt synsätt. Om man tittar på det långsiktiga kursmomentumet, institutionernas nettoköp, rekommendationer från mäklarfirmor, de implicita tillväxtförväntningarna och övervikten bland aktiva förvaltare, så framstår hälsosektorn som grupp som en av de mest överbefolkade segmenten i marknaden. Detta är sant för biotech, stora läkemedelsbolag och fickor inom healthcare services. Å andra sidan framstår den medicintekniska sektorn en av de minst överköpta segmenten i marknaden. Vi ser gruppbeteendet som en riskfaktor (drivet av fondflöden) och vår naturliga tendens är att inte vara involverade i populära/överköpta namn, eftersom dessa också tenderar till att vara övervärderade. Vi fortsätter att hitta undervärderade och impopulära individuella aktier inom healthcare, trots det mångåriga och breda healthcare-rallyt.”

Sector Healthcare Value Fund, som steg med 4,45% under månaden (+40,04% under 2013), fick den 16 november tre års avkastningshistorik och Class A USD-andelsklassen erhöll 5 stjärnor i Morningstar Rating. Sector Healthcare Value Fund är i praktiken den långa boken av den marknadsneutrala fonden Sector Healthcare.

Sector Sigma Nordic hade en mycket bra månad: +2,92% (2013: +23,26%). Förvaltaren Jannik Arvesen kommenterar specifikt att förvaltarna har bibehållit en negativ (icke-konsesus) syn på oljeservice-bolagen under 2013, mer specifikt offshore-orienterade företag. Det har visat sig vara rätt utifrån vår syn på oljeservicebolagen i deras nordiska univers, vilket som grupp sett är ner 2.4% hittills i år (per den 10 december) enligt Oslo Stock Exchange Oil Service Index, medan den norska aktiemarknaden som helhet är upp +20%.

Sector Polaris: fonden var upp 0,8% i november, för helåret +8,6%. Bidragsgivare detta år har varit tämligen jämnt utspritt. Dock har några av strategierna släpat efter, men förvaltarna har trots det lyckats skapa en anständig avkastning för helåret hittills, vilket förvaltarna framhåller som en styrka för Sector Polaris.

Bild: (c) Michael Lorenz—pixelio.de

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

January: Mirror Image of 2022 for Nordic CTAs

Stockholm (HedgeNordic) – The average return of the eight “CTA” constituents of the Nordic Hedge Index that had positive performance in 2022 was 14.4...

Did Energy Prices Cause This Inflation Surge?

Copenhagen – (Jesper Rangvid): You often hear that soaring energy prices, caused by supply-chain disruptions resulting from the pandemic and the war in Ukraine,...

UB Launches Forest-Focused PE Fund

Stockholm (HedgeNordic) – United Bankers is launching a private equity fund investing in forest and bio-based industries. The fund, named UB Forest Industry Green...

Origo’s First Ten Years on (a) Quest

Stockholm (HedgeNordic) – Long/short equity fund Origo Quest is celebrating ten years of bargain hunting in the universe of Nordic small-cap stocks. After a...

The Cycle is Back and so is Active Investing

Stockholm (HedgeNordic) – The relationship between equities and bonds has traditionally been inverse, making bonds a leading choice as a diversifier to an equities...

Alcur’s Third Win in a Row

Stockholm (HedgeNordic) – Alcur Fonder’s first hedge fund, Alcur, has been named “Hedge Fund of the Year” by Swedish business magazine Privata Affärer for...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -