Brummer & Partners – överlag positiva resultat i september

Stockholm (HedgeNordic.com) – Flera av Brummers hedgefonder verkar ha hittat formen och visade överlag positiva avkastningstal i september. Sju av nio singelstrategifonder landade på plus.

Den enskilt bästa prestationen stod TMT-fonden Manticore för. Den USA-baserade fonden visade upp en katapultliknande avkastning på 6,0% under månaden, vilket förde upp den ackumulerade avkastningen för 2013 till +31,6%. Och detta till en standardavvikelse på 8,67%, jämfört med 15,1% för MSCI World NDTR Index. (Se separat artikel publicerad föregående vecka)

Den gamla trotjänaren Nektar steg dock blygsamma 0,2% (2013: 2,8%), medan macro-kollegan Canosa föll tillbaka -2,6% under månaden. Helåret visar dock fortfarande positiva tal för nytillskottet inom Brummer-familjen, med en uppgång på 4,7%.

Den marknadsneutrala aktiefonden Archipel lyckades också hålla sig på rätt sida och steg 0,6%, vilket för upp den till en positiv årsavkastning (+0,3%). Futuris kämpar dock fortfarande i motvind och föll tillbaka -0,9% (2013: -2,2%). Ursprungsfonden Zenit höll näsan över vattenytan och steg marginella 0,2%. Årsresultatet är dock tämligen måttfullt, med en uppgång på +2,0%.

Nystartade Carve, som förvaltas av de tidigare Zenit-förvaltarna Thelin, Josefsson och Börtmark sedan november 2012, kan jobba inom hela kapitalstrukturen och utnyttjar bland annat arbitragemöjligheter mellan t.ex. obligationer och aktier. Starten har varit mycket stark och senaste månaden utgjorde inget undantag, +1,2% (Carve 2), med en ackumulerad årsavkastning på +9,7%.

Kreditfonden Observatory knaprade in ytterligare avkastning under september, +0,8%, och ligger nu på +5,0% för 2013. Den trendföljande CTA-fonden Lynx gav +0,6% under månaden efter att ha fallit tillbaka på sista handelsdagen, bland annat på grund av amerikansk budgetoro. Den ackumulerade avkastningen ligger kvar på negativa tal, -1,6%. Dock har oktober börjat något bättre och fonden har återtagit viss förlorad mark (+0,34% per 3/10).

Multistrategifonden Brummer Multi-Strategy (BMS) håller farten uppe – mycket tack vare Manticore – och steg 1,0%. Årsavkastningen för 2013 ligger på 5,6% och närmar sig nu det historiska snittet på +7,88%. Den belånade versionen BMS 2xL närmar sig nu två-siffrig avkastningsnivå: +9,1% ack.

Fond September YTD 2013
Brummer Multi-Strategy +1,0% est. +5,6% est.
Archipel +1,7% est. +9,1% est.
Canosa USD Class A -2.6% est. +4,7% est.
Carve 2 +1,2% est +9,7% est.
Futuris -0,9% est -2,2% est.
Lynx +0,6% est. -1,6% est.
Manticore +6,0% est +31,6% est.
Nektar +0,2% est +2,8% est.
Observatory +0,8% est. +5,0% est.
Zenit +0,2% est. +2,0% est.

Bild: (c) lily—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.