Scientia Hedge tände på alla cylindrar i juli

Stockholm (HedgeNordic.com) – Scientia Hedge, fonden som försöker skapa överavkastning mot världens aktieindex genom att följa vad insiders gör i Svenska stora och medelstora bolag, noterade sin hittills starkaste månad sedan fondstart i juli då avkastningen summerade till hela 10.2%, därmed är fonden upp 7.3% sedan årets början.

Scientia Hedge är normalt att betrakta som en något mer defensiv fond om man jämför med Scientias övriga produktutbud, detta har att göra med det faktum att fonden placerar 70% av kapitalet i aktier medan övriga 30% placeras i vad som typiskt är att betrakta som okorrelerade tillgångar till aktier såsom guld, olja och stadsobligationer. Under juli månad tände dock fonden på alla cylindrar då starka aktiemarknader i kombination med stigande guld- och oljepriser gjorde att fonden kunde dra nytta av positiv utveckling för såväl aktieboken som den hedge-del som är tänkt att skydda fonden i perioder av kraftigt vikande aktiemarknader.

erik_liden

Erik Lidén

I en kommentar till HedgeNordic.com säger Scientias ansvarige förvaltare, Erik Lidén: “Både guld- och oljepriset steg kraftigt under månaden men bakom fondens starka utveckling står istället fondens aktiedel där såväl långa som korta positioner utvecklades mycket väl.”

Under augusti månad har Scientia Hedge stigit ytterligare drygt 1% enligt preliminära siffror och går därmed mot ett mycket starkt tredje kvartal.

Scientia Hedge är sedan första september en av konstituenterna i HedgeNordic’s hedgefond index NHX och därmed den 50e fonden att noteras under kategorin aktiestrategier.

 

Bild: (c) shutterstock—Zadorozhnyi Viktor

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.