Brummer augusti – Manticore fortsätter att rusa

Stockholm (HedgeNordic.com) – Hedgefondförvaltaren Brummer & Partners rapporterar starka siffror överlag för augusti. Sju av nio singelstrategifonder rapporterar positiv avkastning under månaden och Brummer Multi-Strategy, som är en kombination av samtliga fonder, gav även den positiv avkastning i augusti.

De enda negativa resultaten stod den tämligen nystartade Carve 2 och CTA-fonden Lynx för. Carve tappade marginella -0,25%, men står fortfarande på goda +8,40% för året. Lynx har haft en volatil utveckling hittills under året och tappade hela -2,78% under månaden och faller därmed återigen ner på minus även för helåret, -2,16%.

På den positiva sidan fanns det desto fler goda resultat. Bra lyckades bland annat ursprungsfonden Zenit med +1,96%, vilket tog dem upp på svarta siffror återigen för helåret (+1,81%). Även Futuris hade en bra månad och rapporterade en uppgång om +1,51%. För helåret är dock fortfarande resultatet kvar på minus 1,24%.

Både Nektar och nytillskottet, macro-fonden Canosa, steg båda 0,93% under månaden. Helårsresultatet leder dock Canosa med en uppgång på +7,45%, medan Nektar stannar på +2,61%.

Kreditfonden Observatory steg +0,8% (2013: +4,1%), medan den marknadsneutrala Archipel stannade på +0,18% (2013: -0,27%).

Månadens raket stod dock – återigen – tech-fonden Manticore för. Augustisiffran blev hela 4,1%, vilket lyfter helårsresultatet till svindlande +24,1%. Manticore fortsätter därmed leverera fantastiska resultat, efter att fonden övergick till att fullt ut förvaltas av det amerikanska teamet.

För Brummer Multi-Strategy blev månadsresultatet +0,8% (2013: +5,4%).

Bild: (c) shutterstock—Lightspring

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.