Vill ge mervärde till kunderna – Låt oss skapa en hedgefond!

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Monyx har idag ett antal multistrategifonder samt en traditionell aktie- och räntefond på marknaden och står nu i begrepp att lansera sin första hedgefond med absolutavkastande inriktning.

Den nyligen rekryterade portföljförvaltaren Stefan Åsbrink kommer att fokusera på svenska aktier, men även vara involverad i förvaltningen av gruppens första hedgefond. Vi ville veta mer och tog oss därför en närmare titt på denna mångfacetterade fondförvaltare.

Bolaget har kontor i Stockholm men bedriver också verksamhet i Umeå, Sveg och Mora. Monyx Financial Group är ett dotterbolag till det danska bolaget NewCap Holding A/S, som är noterat på börsen i Köpenhamn. Monyx Financial Group erbjuder förvaltningstjänster av fondförsäkringar, pensionskapital och fonder genom Monyx Fondservice, Monetar Pensionsförvaltning och genom fondbolaget Monyx Fund. Monyx Financial Group AB har idag ca 100 medarbetare, ca 200 000 kunder och förvaltar 24 miljarder kronor.

Den nya fonden, Monyx Genesis, kommer att förvaltas gemensamt av fyra förvaltare, Mikael Kadri (bild), Johan Hinas, Peter Gummesson och Stefan Åsbrink, som var och en kommer att ha individuella mandat.

Monyx Genesis kommer att följa en global makro-strategi med en kvantitativ inriktning, som tar hänsyn till både prisdata och makrodata försin signalgenerering. En bred variation av instrument och värdepapper kommer att användas, bl.a. globala räntor, globala aktier, råvaror, terminer, ETFs och fonder. Även om det kan se ut att ha karakteristiken av en CTA, förväntar sig Mikael Kadri, gruppens CIO, liten eller ingen korrelation med Managed Futures.
Fonden kommer att erbjudas i Sverige som en Luxemburg-baserad UCITS IV-fond, med en institutionell andelsklass med 1% management fee och 20% performance fee och en andelsklass för privatinvesterare med klassisk avgiftsstruktur, 2% och 20%. Förvaltarna gav sig själva en rejäl utmaning i och med att en minimiavkastning om 5% måste uppnås innan någon prestationsbaserad avgift börjar tas ut.

Efter en lovande förvaltning i modellmiljö och det erfarna teamets historik är så Monyx Genesis redo att lanseras under juni månad och HedgeFonder.nu kommer att följa starten med stort intresse.

Share.

About Author

Kamran has been working in the financial industry since 1994 and has specialized on client relations and marketing. Having worked with retail clients in asset management and brokerage the first ten years of his career for major European banks, he joined a CTA / Managed Futures fund with 1,5 Billion USD under management where he was responsible for sales, client relations and operations in the BeNeLux and Nordic countries. Kamran joined a multi-family office managing their own fund of hedgefunds with 400 million USD AuM in 2009. Kamran has worked and lived in Vienna, Frankfurt, Amsterdam and Stockholm. Born in 1974, Kamran today again lives in Vienna, Austria.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.