Hedgefonder plockade in 11,4 miljarder USD under februari

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Hedgefonder tog in 11,4 miljarder USD netto (0,6% av tillgångarna) under februari, vilket ska läggas till det inflöde på 4,3 miljarder USD i januari, enligt BarclayHedge och TrimTabs Investment Research. Resultatet baseras på data från 3.434 fonder.

“Hedgefondindustrin fortsätter att kämpa med svag avkastning”, säger Sol Waksman, vd och grundare av BarclayHedge. “Industrin levererade en avkastning om 0,4% i februari, mindre än hälften av S&P 500’s uppgång med 1,1%. Under de senaste 12 månaderna har hedgefonder gett 5,8%, medan S&P 500 steg 10,9%.”

TrimTabs/BarclayHedge Hedge Fund Flow Report noterar att hedgefondförvaltare med aktivt förvaltade aktiemandat (stock pickers) lyckades väl i februari, precis som de gjorde under januari.

“Hedgefondförvaltare med långfonder (ägda innehav, inga korta positioner) steg 1,1% under februari, vilket var den bästa utvecklingen av de 13 största fondstrategierna,” säger Waksman. “Fixed income och multi-strategifonder är de enda två strategier som rapporterat inflöden under de senaste 12 månaderna”.

Fonder-av-hedgefonder fortsatte att tappa värden och förlorade 3,3 miljarder USD under februari och 54,3 mdr USD under de senaste 12 månaderna. De har gett en underavkastning jämfört med hedgefondindustrin på 216 baspunkter under de senaste 12 månaderna.

Den senaste TrimTabs/BarclayHedge Survey of Hedge Fund Managers fann att förvaltare är noterbart mer försiktig inför april än de var inför mars. Åsikter om USD-index, 10-åriga statsobligationer och många andra indikatorer pekar på att hedgefondförvaltare börjar bli mer defensiva.

Bild: (c) shutterstock—Arsgera

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.