Råvaror: Dystert för sockerpriset – Hedgefonder negativa

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Rekordskördar sätter press på sockerpriset som nu är det lägsta på två och ett halvt år. Det rapporterar ATL.nu.

Från världens största sockerexportör Brasilien förväntas en rekordskörd och även Indien, världens näst största exportör av socker, väntas tillsammans med Thailand nå rekordhöga skördar. Produktionen i Brasiliens södra odlingsområde uppskattas nu till 39,2 miljoner ton, långt över tidigare prognoser kring 33-34 miljoner ton.

Detta har satt och kommer att sätta press på sockerpriset, menar analytiker, och hedgefonderna, stora spekulanter på marknaden, är nu mycket negativa till sockerpriset och spekulerar allt mer i att sockerpriset kommer att fortsätta ned.

– Världen behöver inget mer socker och överskottet det här året har blivit större, säger Kona Haque, analytiker vid Macquarie Group i London till nyhetsbyrån Bloombergs.
Råsockerpriset föll 8,6 procent i veckan till 17,84 cents (1,13 kronor per pund) och fortsatte därmed en två år lång nedförsbacke.

Brasilianska sockerrörsproducenter kommer nu alltmer övergå till att producera etanol, en möjlighet som inte finns på samma sätt för sockerbetsodlare och etanolpriset ligger idag cirka 15 procent över råsockerpriserna på terminsmarknaden i USA.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.