VD för Portman hoppar av efter förlust av stor investerare

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Efter bara fem månader på sitt jobb som VD på Portman Square Capital har Andrew Mack lämnat sitt uppdrag.

Enligt Reuters lämnar Mack sin tjänst då företaget tvingas dra ner på de fasta kostnaderna efter att en av firmans större investerare dragit tillbaka sitt kapital.

London-baserade Portman Square Capital startades av Sutesh Sharma förra året. Han är Citigroups före detta chef för proprietary trading. Firman har minskat finansieringsplanerna från $500 miljoner till $200 miljoner, vilket betyder att man tvingats skära ner de fasta kostnaderna och inte har råd att ha kvar Mack. Mack arbetade tidigare på Morgan Stanley, bl.a. som chef för den europeiska kapitalförvaltningen. Han kommer dock att fortsäta på Portman Square som rådgivare.

Förra månaden lämnade portföljförvaltare Paul Godfrey Portman efter att företaget beslutade att göra sin tradingstrategi smalare.

Sharma kommer att själv ta rollen som VD och Sylvain Imbert, som även han arbetade på Citi, kommer att ta över Macks roll som chief risk officer.

Bild: (c) shutterstock—OtnaYdur

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.