- Advertisement -
- Advertisement -

Brummer & Partners lanserar ny diskretionär global makrofond

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Brummer & Partners startar ett ny global makrofond tillsammans med makroförvaltarna Tim Attias och Santiago Alarco. Det innebär att ytterligare ett förvaltarteam tillkommer till gruppen. Efter framgången med lanseringen av mångmiljardfonden Carve – startad av bland annat Zenit-veteranerna Peter Thelin och Per Josefsson – kompletterar nu alltså Brummer sitt utbud av strategier med ytterligare en fond som också bidrar till ökad förvaltningskapacitet.

I ett pressmeddelande skriver man: ”De olika förvaltarteamen med olika inriktning skapar tillsammans den diversifiering Brummer & Partners eftersträvar, samtidigt som fonderna uppnår stordriftsfördelar med gemensam infrastruktur, riskhantering och investerarbas.” ”- Vi välkomnar Tim Attias och Santiago Alarco till gruppen, två välmeriterade och erfarna makroförvaltare. De startar Brummer & Partners första renodlade makrofond och bidrar till gruppens samlade kunskapsbas”, säger Klaus Jäntti, Brummer & Partners VD i en kommentar. Fondens strategi kommer att baseras på makroekonomisk analys. Fonden kommer främst att investera i räntor, valutor och aktieindex. Tim Attias och Santiago Alarco har tidigare uppvisat goda historiska förvaltningsresultat i olika marknadsklimat. ”

– Vi ser mycket fram emot att komma till Brummer & Partners, som erbjuder förvaltare ett riktigt delägarskap i en entreprenöriell miljö med andra välrenommerade förvaltare och en solid infrastruktur”, säger Tim Attias och Santiago Alarco. Fonden kommer att förvaltas av ett Londonbaserat fondbolag, som kommer att samägas av Brummer & Partners och förvaltarna och som inom kort ansöker om tillstånd från den brittiska finansinspektionen FSA.

Tim Attias och Santiago Alarco har en omfattande erfarenhet från kapitalmarknaden sedan slutet av 80-talet och har arbetat tillsammans på Salomon Brothers, ABN Amro och senast som ansvariga förvaltare av fonden Rubicon Global Macro. Den nya makrofonden blir den 10:e singelstrategifonden inom Brummer & Partners. Därtill finns också Brummer Multi Strategy som är en fond-i-fond bestående av samtliga fonder inom gruppen.

Bild: (c) shutterstock—Nagy Bagoly Arpad

 

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Round Table: ETFs & Asset Management

Stockholm (HedgeNordic) – At a round table discussion that took place in Stockholm on October 17, asset managers and ETF providers discussed and answered...

Nordic Managers Win EuroHedge Nominations

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has released the first round of nominations for the EuroHedge Awards 2022, with the list featuring seven Nordic hedge...

Expected 75 Point Hike in Riksbank Rate

Stockholm (HedgeNordic) – Sweden’s Riksbank raised the key interest rate by an expected 75 basis points to 2.5 percent, the highest level since 2008....

The Age of Macro is Back

Stockholm (HedgeNordic) – In recent years, fixed-income macro managers such as Carlsson Norén have struggled to deliver attractive absolute returns in a low-volatility environment...

Man AHL Launches its First Systematic Article 9 Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Man Group’s quantitative investment arm and engine, Man AHL, has launched the asset manager’s first systematic Article 9 fund. Relying on...

Corporate Bonds are Very Attractive Finds Atlant Fonder

Stockholm (HedgeNordic) – This year’s broad sell-off in the bond market due to aggressive monetary tightening in the fight against inflation may have investors...