Brummer & Partners lanserar ny diskretionär global makrofond

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Brummer & Partners startar ett ny global makrofond tillsammans med makroförvaltarna Tim Attias och Santiago Alarco. Det innebär att ytterligare ett förvaltarteam tillkommer till gruppen. Efter framgången med lanseringen av mångmiljardfonden Carve – startad av bland annat Zenit-veteranerna Peter Thelin och Per Josefsson – kompletterar nu alltså Brummer sitt utbud av strategier med ytterligare en fond som också bidrar till ökad förvaltningskapacitet.

I ett pressmeddelande skriver man: ”De olika förvaltarteamen med olika inriktning skapar tillsammans den diversifiering Brummer & Partners eftersträvar, samtidigt som fonderna uppnår stordriftsfördelar med gemensam infrastruktur, riskhantering och investerarbas.” ”- Vi välkomnar Tim Attias och Santiago Alarco till gruppen, två välmeriterade och erfarna makroförvaltare. De startar Brummer & Partners första renodlade makrofond och bidrar till gruppens samlade kunskapsbas”, säger Klaus Jäntti, Brummer & Partners VD i en kommentar. Fondens strategi kommer att baseras på makroekonomisk analys. Fonden kommer främst att investera i räntor, valutor och aktieindex. Tim Attias och Santiago Alarco har tidigare uppvisat goda historiska förvaltningsresultat i olika marknadsklimat. ”

– Vi ser mycket fram emot att komma till Brummer & Partners, som erbjuder förvaltare ett riktigt delägarskap i en entreprenöriell miljö med andra välrenommerade förvaltare och en solid infrastruktur”, säger Tim Attias och Santiago Alarco. Fonden kommer att förvaltas av ett Londonbaserat fondbolag, som kommer att samägas av Brummer & Partners och förvaltarna och som inom kort ansöker om tillstånd från den brittiska finansinspektionen FSA.

Tim Attias och Santiago Alarco har en omfattande erfarenhet från kapitalmarknaden sedan slutet av 80-talet och har arbetat tillsammans på Salomon Brothers, ABN Amro och senast som ansvariga förvaltare av fonden Rubicon Global Macro. Den nya makrofonden blir den 10:e singelstrategifonden inom Brummer & Partners. Därtill finns också Brummer Multi Strategy som är en fond-i-fond bestående av samtliga fonder inom gruppen.

Bild: (c) shutterstock—Nagy Bagoly Arpad

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.