Merrant – Nominerad till “Bästa FoHF i Europa 2012” av Hedge Funds Review

Merrant Alpha Select har nominerats av Hedge Funds Review (UK) till ”Bästa Hedgefond-i-fond i Europa 2012”. Nomineringen avser fonder med förvaltat kapital upp till 250 MUSD. Merrant Fonder är det enda svenska fondbolag som nominerats till 2012 års ”Hedge Funds Review – Fund of Hedge Funds Awards.

Det är tredje gången i år och sjätte gången sedan Merrant Alpha Select startades som fonden nominerats internationellt för sin höga riskjusterad avkastning och låga risk. Merrant Alpha Select har från starten för drygt 3 år sedan till och med september 2012 avkastat 21,2%, med 97% positiva månader, genomsnittlig årsavkastning på 6,3% och en Sharpekvot på 3,8.

För vidare information om Merrants nomineringen och prisutdelningen i London den 21 november se länken Shortlist Hedge Funds Review Awards 2012. Hedge Funds Review Awards anses som den mest välrenommerade och prestigefyllda utmärkelsen i Europa.

Utmärkelser Merrant Alpha Select:
• Vinnare ”Bästa Marknadsneutrala FoHF i Europa 2012” World Finance (UK)
• Finalist ”Bästa Nya Multistrategifonden i Europa 2012” HFMWeek (UK)
• Finalist ”Bästa Nya Multistrategifonden i Europa 2011” HFMWeek (UK)
• Finalist ”Bästa Nya Multistrategifonden Globalt 2011” InvestHedge (USA)
• Vinnare ”Bästa Nya Multistrategifonden i Europa 2010” Hedge Funds Review (UK)

Merrant Alpha Select är en marknadsneutral fond som är konstruerad för att generera stabil avkastning med låg risk, oberoende av svängningarna på de globala aktie- och räntemarknaderna. Merrant förvaltningsstrategi har bevisat förmåga att kunna generera positiv avkastning även under perioder av mycket hög osäkerhet och kraftiga marknadssvängningar.

 

Bild: (c) shutterstock—iQoncept 

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.