News

Merrant – Utsedd till Bästa Marknadsneutrala FoHF i Europa av World Finance

Merrants marknadsneutrala förvaltningsstrategi har för tredje året i rad uppmärksammats internationellt för dess höga riskjusterade avkastning och låga risk. Merrant Alpha Select erhöll den 5 september utmärkelsen ”Bästa Marknadsneurala Hedgefond-i-fond i Europa” av den Engelska finanstidskriften World Finance. För vidare information se länken World Finance Awards.

Merrant Alpha Select har från starten för 3 år sedan till och med augusti 2012 avkastat 20,8%, med 97% positiva månader, genomsnittlig årsavkastning på 6,3% och en Sharpekvot på 3,8. Jämfört med det breda hedgefondindexet, HFRI Fund of Hedge Funds Index, har Merrant Alpha Select under perioden genererat en överavkastning på hela 14,3 procentenheter och­ 2,5 procentenheter högre avkastning än den svenska börsen.

Risken, mätt som standardavvikelse, är bara ca en tredjedel av risken för HFRI Fund of Hedge Funds Index och ca en tiondel av risken på svenska börsen. Merrant Alpha Select har en standardavvikelse på 1,6% jämfört med 4,5% för HFRI Fund of Hedge Funds Index och 15,4% för svenska börsen. Fonden har endast haft en minusmånad, medan HFRI Fund of Hedge Funds Index under perioden uppvisat 15 minusmånader och svenska börsen 16 minusmånader.

Även globalt ligger Merrant Alpha Select bland den översta percentilen utav alla konkurrenter vad gäller riskjusterad avkastning. I BarclayHedges globala databas om 1352 hedgefond-i-fonder har Merrant Alpha Select den 5:e högsta riskjusterade avkastningen (mätt som Sharpekvot avseende perioden augusti 2009 tom juli 2012). För vidare information se länken BarclayHedge Sharpe Ratio Ranking.

Bild: (c) vege—Fotolia.com

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Most Popular Today

Most Popular This Week

- Advertisement - spot_img

Latest Articles

Adaptive Goes Bankrupt

Stockholm (HedgeNordic) – Linköping-based fund manager Adaptive Fonder AB has gone into bankruptcy due to insolvency, according to COO Gustaf Lange and Allabolag.se. Adaptive...

Month in Review – July 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After suffering their worst half-year performance since the second half of 2008, Nordic hedge funds advanced 2.0 percent on average in...

Alecta’s Head of Real Assets Leaves for Heimstaden

Stockholm (HedgeNordic) – Frans Heijbel is leaving his role as Alecta’s Head of International Real Assets to join residential real estate investor and manager...

Real Assets PM Strömsten Friberg Joins Niam

Stockholm (HedgeNordic) – Infrastructure manager Niam Infrastructure has hired Johanna Strömsten Friberg as Associate Director from Swedish pension fund Alecta, where she worked as...

AP1 Duo Heading to New Fund Selection Agency

Stockholm (HedgeNordic) – In a series of new appointments, the new Swedish Fund Selection Agency – Fondtorgsnämnden – has hired Majdi Chammas and Tina...

A Dozen Nordic Nominees at HFM Awards

Stockholm (HedgeNordic) – About a dozen Nordic hedge funds have been shortlisted for the HFM European Performance Awards 2022, which recognize and reward the...