Merrant – Utsedd till Bästa Marknadsneutrala FoHF i Europa av World Finance

Merrants marknadsneutrala förvaltningsstrategi har för tredje året i rad uppmärksammats internationellt för dess höga riskjusterade avkastning och låga risk. Merrant Alpha Select erhöll den 5 september utmärkelsen ”Bästa Marknadsneurala Hedgefond-i-fond i Europa” av den Engelska finanstidskriften World Finance. För vidare information se länken World Finance Awards.

Merrant Alpha Select har från starten för 3 år sedan till och med augusti 2012 avkastat 20,8%, med 97% positiva månader, genomsnittlig årsavkastning på 6,3% och en Sharpekvot på 3,8. Jämfört med det breda hedgefondindexet, HFRI Fund of Hedge Funds Index, har Merrant Alpha Select under perioden genererat en överavkastning på hela 14,3 procentenheter och­ 2,5 procentenheter högre avkastning än den svenska börsen.

Risken, mätt som standardavvikelse, är bara ca en tredjedel av risken för HFRI Fund of Hedge Funds Index och ca en tiondel av risken på svenska börsen. Merrant Alpha Select har en standardavvikelse på 1,6% jämfört med 4,5% för HFRI Fund of Hedge Funds Index och 15,4% för svenska börsen. Fonden har endast haft en minusmånad, medan HFRI Fund of Hedge Funds Index under perioden uppvisat 15 minusmånader och svenska börsen 16 minusmånader.

Även globalt ligger Merrant Alpha Select bland den översta percentilen utav alla konkurrenter vad gäller riskjusterad avkastning. I BarclayHedges globala databas om 1352 hedgefond-i-fonder har Merrant Alpha Select den 5:e högsta riskjusterade avkastningen (mätt som Sharpekvot avseende perioden augusti 2009 tom juli 2012). För vidare information se länken BarclayHedge Sharpe Ratio Ranking.

Bild: (c) vege—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.