Svenskägda HFC anställer Inamine och Ueda som rådgivare

Stockholm (HedgeFonder.nu) – HFC Advisory Group, den Tokyobaserade rådgivaren inom alternativa investeringar, grundat av Stefan Nilsson 2011, fortsätter att expandera. Efter ett lyckosamt första verksamhetsår är nu HFC inriktat på fortsatt tillväxt i och med utnämningarna av industriveteranerna John Inamine och Toru Ueda till teamet av rådgivare.

John Inamine är ett välkänt namn inom den japanska och asiatiska marknaden för alternativa investeringar. Inamine har arbetat som investeringsspecialist i Japan och Asien i över 20 år, senast som chef för Alternative Investment Strategies på SPARX Asset Management, där han övervakade företagets japanska hedgefondgrupp i Tokyo. Före det ledde han utvecklingen och tillväxten inom SPARX fond-i-fond-verksamhet från starten till en institutionell plattform specialiserad på asienfokuserade hedgefondförvaltare och –strategier. Under en stor del av den perioden var SPARX Asiens största företag inriktat på hedgefondförvaltning.

Före han började sin anställning på SPARX år 2000 arbetade John under tio år inom trading av aktiederivat på Deutsche Bank och Swiss Bank Corporation/O’Connor & Associates.

Singapore-baserade Toru Ueda (bild) var senast Chief Investment Officer på Firebrick Capital Management, en asiatisk Equity long/short-fond. Under 2004 grundade han Hachiman Capital Management och TY Advisers i Singapore och Japan och förvaltade Hachimans Japanfond, en Equity long/short-fond. Tidigare under sin karriär var han vd för japanska PPM, en del av Prudential plc, där han anställde 30 personer och förvaltade 5 miljarder USD i japanska aktier och räntebärande tillgångar. Han var också Partner och Chief Investment Officer på Prosperity Capital Management, där han ansvarade för Russian Prosperity Fund, vilken blev utnämnd till Bästa stora offshorefond av Business Week 1997. Han började sin karriär på S.G. Warburg 1985 och blev sedan förvaltare av en japansk aktieportfölj på Mercury Asset Management i Japan, där han ledde det institutionella teamet med över 2 miljarder USD i tillgångar. Utöver det etablerade Toru Ueda bolaget Liquidmetal Technologies i Japan 2002, efter att som affärsängel ha investerat i det amerikanska moderbolaget.

“Jag har känt både John Inamine och Toru Ueda i många år och är mycket glad för att de numera inte bara är industrikollegor, utan även värdefulla medlemmar i HFC-teamet,” säger HFCs vd Stefan Nilsson. “Under det senaste året har HFCs affär vuxit snabbt, speciellt inom områden som hedgefonder, private equity, fastigheter och naturtillgångar. Vi positionerar nu företaget för ytterligare tillväxt i Asien och Europa.”

HFC Advisory Group, ett Tokyo-baserat företag inom Alternativa investeringar, grundat av före detta JP Morgan- och Bear Stearns-anställde bankmannen Stefan Nilsson, arbetar i nära samarbete med en utvald grupp av kapitalförvaltare. Företagets ägs av Stefan Nilsson och HSH Prins Andreas von und zu Liechtenstein.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.