Merrant Alpha Select nominerad som Bästa europeiska fond av hedgefonder

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Den Merrant Alpha Select, en fond av hedgefonder som drivs av oberoende svenska förvaltarfirman Merrant, har av HFMWeek nominerats till utmärkelsen “Bästa fond av hedgefonder nykomling.”

“Det är väldigt tillfredsställande att se att det är tredje gången under de senaste sex månaderna som Merrants marknadsneutrala strategi bekräftas som ledande i hedgefondsektorn.” Grundarna Ulf Sedig och Rolf Hagekrans säger om nomineringen, “Merrant Alpha Select är idealisk för investerare som vill lägga till hög riskjusterad avkastning och ren Alpha utan att öka risken i sina befintliga portföljer.”

Merrant Alpha Select  fick under 2010 utmärkelsen “Bästa nya fond av hedgefonder i Europa” av Hedge Fund Review och nominerades till “Bästa nya fond av hedgefonder” av InvestHedge.

Merrant Alpha Select USD-klass gav en avkastning på +0,61% och SEK-klassen var upp 1,01% under mars 2011. HFRI fond-i-fondindex backade -0,11%.

Den femte årliga HFMWeek Awards kommer att hållas i London den 26 maj 2011. Evenemanget belönar hedgefonder och fonder av hedgefonder som överträffat sina konkurrenter på de volatila marknader som varit det senaste året. Priskategorierna täcker in ett brett spektrum av strategier. En fullständig lista kan fås här: (http://www.hfmweek.com/events/awards/european-performance-awards/shortlist/)

Merrant, som är baserad i Stockholm, grundades 2006 och är auktoriserat och reglerat av Finansinspektionen (FI).


Bild: (C) Olivier Le-Moal—Fotolia.com

Share.

About Author

Alexis Åkesson / Redaktör på HedgeFonder.nu Alex has been specializing in hedge fund and alternative investment news since April 2006. The Gothenburg based journalist has been editor for HedgeCo Networks since 2006 and writing for for Creative Volatility from 2006 - 2011. She writes and contributes to several hedgefund related blogs and news sites. Since 2011 Alex is editor for HedgeFonder.nu

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.