FED: Williams antyder statspappersköp efter “operation twist”

(Direkt) Federal Reserve kan komma att börja köpa statspapper direkt när köpen av långa statspapper inom ramen för “operation twist” har avslutats om de ekonomiska förhållandena skulle tala för det. Det sade Fedchefen John Williams, Fedchef i San Francisco i en intervju med Steven Beckner på Market News. Han sade att Fed inte per automatik bör utöka de totala tillgångsköpen i QE3-programmet bara för att operation twist avslutas, och han är inte bekymrad över att slutet för löptidsförlängningsprogrammet (operation twist) ska leda till “stupeffekter” på marknaden. Fed kommer att behålla de långa statspapper som köpts i portföljen. Men om Fed räntekommitté, Fomc, inte har sett “substantiella” och “uthålliga” förbättringar på arbetsmarknaden, och om man inte vill köpa ytterligare bolånepapper, då kan det enligt John Williams vara klokt att utöka QE3-programmet med köp av statspapper. Enligt John Williams signalerade Fed-uttalandet i samband med det senaste räntebeskedet inte en större tolerans för inflation, men sett till centralbankens dubbla mål så har arbetslösheten nu högre prioritet.

 

Bild: (c) robynmac—Fotolia.com 

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.