S&P sänker kreditbetyg på 15 italienska banker

STOCKHOLM (Direkt) Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's sänker kreditbetyget på 15 italienska finansiella institutioner. Det skriver Bloomberg News. Totalt utvärderades 32 . Italiens största och nästa största bank, och Intesa var bland de 15 banker som fick behålla sina tidigare . “I och med att kan komma att möta en potentiellt djupare och en mer långvarig recession än vad vi från början trodde anser vi att de italienska bankernas sårbarhet för kreditrisken i ekonomin ökar”, skrev Standard & Poor's som bakgrund till de sänkta kreditbetygen.

Bild: (c) shutterstock–vector-illustration

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.