GM: Stäms av Spyker på 3 Mdr USD över Saab-Konkurs

STOCKHOLM (Direkt) Holländska Spyker har på Saabs vägnar lämnat in en stämningsansökan i amerikansk domstol mot General Motors där bolaget kräver 3 miljarder dollar. Det skriver Reuters. “Stämningens syfte är att skapa upprättelse för de olagliga handlingar som GM utförde för att undvika konkurrens med Saab på den kinesiska marknaden”, skrev Spyker. “GM:s handlingar hade avsiktliga intentioner att driva Saab Automobile i konkurs när de motsade sig affären mellan Saab, Spyker och kinesiska investerarna Youngman, som annars hade tillåtit Saab att omstruktureras och fortsätta bedriva verksamheten”, heter det vidare.

Bild: (c) Michael Hänsel—mh-grafik pixelio.de

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.