Danske Bank: Upprepar låg vinst väntas 2012

STOCKHOLM (Direkt) Danske Bank spår att bankens intäktsinitiativ kommer att öka intäkterna med 4 miljarder danska kronor per år från nivån 2011. Det är en höjning med 0,5 miljarder danska kronor från rapporten för det första kvartalet 2011. Sammantaget upprepar Danske Bank att räntenettot kommer att stiga från 2011-års nivå, trots att lägre räntor kommer att motverka effekterna av prishöjningar. Inkluderat kostnader för namnbytet av Sampo Bank och kostnader för omorganisation spår Danske Bank nu att kostnaderna för 2012 väntas stiga med 4procent över nivån 2011. I rapporten för det första kvartalet spådde Danske Bank att kostnaderna, exklusive kostnader för namnbytet av Sampo Bank och omorganisation skulle uppgå till fjolårets nivå.

Danske Bank upprepar att kreditförlusterna i Irland och på Nordirland sannolikt väntas vara fortsatt höga under 2012 samt att koncernens totala kreditförluster väntas ligga kvar på den höga nivån från 2011.Danske Bank upprepar fortsatt att vinsten spås vara låg 2012. I ett förslag för att skära ned omkostnaderna vill Danske Bank avveckla en tredjedel av bankens filialer.Det skriver Ritzau Finans med hänvisning till Dagbladet Börsen. Uppgifterna väntas offentliggöras i samband med att kvartalsrapporten släpps på tisdagsmorgonen. Banken har för tillfället 298 filialer, och vill reducera till omkring 200 under de nästa två åren.

Bild: shutterstock—Rozhkovs

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.