Brummer Life tar in Mats Langensjö som ny VD

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Brummer Life, liv och pensionsförsäkrings företaget startat av Brummer, Nordens största hedgefondförvaltare, har rekryterat Mats Langensjö till ny verkställande direktör.
Under 2011 startade gruppen det egna försäkringsbolaget med ambition slå sig in på marknaden för långsiktigt sparande, med särskilt fokus på tjänstepensioner. Nuvarande vd Robert Lindblom fortsätter som Senior Advisor.
”Vi välkomnar Mats till Brummer Life för att leda vår fortsatta pensionssatsning. Hela pensionsmarknaden är nu inne i ett mycket spännande skede och vi förväntar oss stora förändringar de kommande åren. Mats får en central roll att utveckla Brummer Lifes erbjudande på denna nya och omritade spelplan”, säger Svante Elfving, styrelseordförande för Brummer Life Försäkringsaktiebolag.

Mats har en gedigen bakgrund inom kapitalförvaltning och förs

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Comments are closed.