SKF utgår fortfarande från att efterfrågan inom förnyelsebar energi

STOCKHOLM (Direkt) SKF utgår fortfarande från att efterfrågan inom förnyelsebar energi kommer att förbättras i Kina under hösten. Men osäkerheten har ökat, medger vd Tom Johnstone.

“Vi är i en mer osäker miljö. Vi har vår delårsrapport om en månad och då kommer jag att ha lite mer information. Men vi tror fortfarande på förbättring under hösten, även om efterfrågan inte kommer att komma tillbaka till forna nivåer”, säger han om förnyelsebar energi, framförallt vindkraft, i Kina.

Totalt sett kommer SKF, precis som i det första kvartalet, ha negativ organiskt tillväxt i Kina under det andra kvartalet, enligt Tom Johnstone. De bakomliggande orsakerna är desamma och bland annat inverkar bristen på likviditet.

“Järnvägsaffären är bra på fraktsidan, men inte när det gäller passagerare. Och personbilarna går inte heller upp för oss på grund av mixen vi har där”, fortsätter Tom Johnstone om Kina.

Tidigare har Tom Johnstone uttryckt förhoppningar om att tillväxten i Kina ska komma tillbaka under året och trott att SKF ska kunna visa upp tillväxt i landet när helåret slutligen ska summeras.

“Jag vill inte förutse helåret beroende på vad som händer i marknaden för närvarande. Vi måste komma lite längre innan jag tittar på helåret”, säger han nu.

Så du backar från tillväxtförhoppningarna gällande Kina?

“Jag backar inte och förändrar inte något just nu. Våra planer och prognoser för våra enheter i Kina ligger fortfarande på tillväxt. Men utvecklingen i det andra kvartalet var inte vad vi hade hoppats på. Jag måste titta mer i detalj på utvecklingen för resten av året. Det har jag inte hunnit göra än och har därför inte underlaget att ge ett ordentligt svar”, svarar Tom Johnstone.

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.