- Advertisement -
- Advertisement -

Mia Jurke utsedd till ny VD för East Capital Explorer

- Advertisement -

Det svenska investmentbolaget East Capital Explorer har utsett Mia Jurke till ny VD. Hon har en gedigen bakgrund från finansmarknaden, bland annat som vd för East Capital Asset Management.

Mia Jurke börjar på East Capital Explorer den 15 oktober. Hon ersätter Gert Tiivas som tillträder sin nya tjänst i East Capitals baltiska Private Equity-team så snart som den nya VD:n har tillträtt, vilket meddelades i augusti.

“East Capital är East Capital Explorers förvaltare. VD:n för Explorer har en mycket viktig roll att med alla aktieägares bästa för ögonen övervaka att vi gör vårt jobb så bra som möjligt. Vi är mycket glada över att se Mia Jurke i rollen som VD för bolaget. Med sin erfarenhet från Explorer blir Gert Tiivas ett mycket bra tillskott till vårt baltiska Private Equity-team”, säger Peter Elam Håkansson, East Capitals ordförande.

East Capital Explorer skapades för att göra det möjligt för aktieägarna att dra nytta av East Capitals expertis som investerare i Östeuropa, det forna Sovjetunionen och Turkiet, genom att köpa en aktie som handlas på börsen. Många av de mest spännande företagen i regionen är inte börsnoterade, och genom East Capital Explorer har vanliga aktiesparare en unik möjlighet att få exponering mot dem.

“Tack vare East Capital har East Capital Explorer byggt upp en stark investeringsportfölj de senaste fyra åren. Jag är övertygad om att bolaget har en bra möjlighet att utvecklas väl framöver, inte minst genom att dra nytta av den starka utvecklingen i den inhemska konsumtionen som förvaltaren East Capital ser över hela regionen. Jag är glad över att få förtroendet som VD för East Capital Explorer”, säger Mia Jurke.

Mia Jurke, kort biografi:

Mia, 38, började på East Capital som chef för portföljadministrationen 2005. Därefter har hon varit produktchef för East Capital (Lux), East Capitals Luxemburgbaserade SICAV-fonder. Mia har också varit VD för East Capital Asset Management samt styrelsemedlem i East Capital (Lux) och East Capital Asset Management. Hon har tretton års erfarenhet från arbete på de finansiella marknaderna. Innan hon började på East Capital arbetade hon på Öhman som ansvarig för de administrativa avdelningarna inom E. Öhman J: or Kapitalförvaltning AB, som erbjuder diskretionär kapitalförvaltning, och E. Öhman J: or Fonder AB, som erbjuder fondprodukter.

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

January: Mirror Image of 2022 for Nordic CTAs

Stockholm (HedgeNordic) – The average return of the eight “CTA” constituents of the Nordic Hedge Index that had positive performance in 2022 was 14.4...

Did Energy Prices Cause This Inflation Surge?

Copenhagen – (Jesper Rangvid): You often hear that soaring energy prices, caused by supply-chain disruptions resulting from the pandemic and the war in Ukraine,...

UB Launches Forest-Focused PE Fund

Stockholm (HedgeNordic) – United Bankers is launching a private equity fund investing in forest and bio-based industries. The fund, named UB Forest Industry Green...

Origo’s First Ten Years on (a) Quest

Stockholm (HedgeNordic) – Long/short equity fund Origo Quest is celebrating ten years of bargain hunting in the universe of Nordic small-cap stocks. After a...

The Cycle is Back and so is Active Investing

Stockholm (HedgeNordic) – The relationship between equities and bonds has traditionally been inverse, making bonds a leading choice as a diversifier to an equities...

Alcur’s Third Win in a Row

Stockholm (HedgeNordic) – Alcur Fonder’s first hedge fund, Alcur, has been named “Hedge Fund of the Year” by Swedish business magazine Privata Affärer for...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -