East Capital förstärker Private Equity team

East Capital förstärker sin investeringsverksamhet inom Private Equity i de baltiska länderna genom rekryteringen av East Capital Explorers VD Gert Tiivas. Baltikum har återhämtat sig mycket starkt. Exporttillväxt och fortsatta reformer gör regionen till en av de mest attraktiva när det gäller investeringar.

“Baltikum är idag en av de mest intressanta regionerna. Mycket av det hårda arbete för att återställa konkurrenskraften som fortfarande måste göras i stora delar av euroområdet har redan gjorts där. Vi är mycket glada att kunna knyta en så erfaren person som Gert Tiivas till vårt baltiska Private Equity-team”, säger Peter Elam Håkansson, styrelseordförande i East Capital.

Det baltiska teamet är en del av East Capital Private Equity, som leds av Kestutis Sasnauskas. Gert Tiivas börjar sitt nya jobb när hans efterträdare som VD för East Capital Explorer har utsetts och tillträtt.

“Det här var en möjlighet som jag inte kunde säga nej till. I min nya tjänst kan jag fokusera helt på Baltikum i ett mycket spännande skede, och dra nytta av min erfarenhet såväl som min bakgrund. Återhämtningen i de baltiska ekonomierna är stabil, med många intressanta företag som söker kapital inför den kommande tillväxtcykeln. Jag ser fram emot att bidra till att utveckla detta affärsområde för East Capital”, säger Gert Tiivas.

East Capital har varit aktivt som investerare i Baltikum sedan 1998. Först genom lanseringen av East Capital Baltikumfonden, som fokuserar på börsnoterade företag. År 2006 lanserade East Capital den baltiska fastighetsfonden med fokus på kommersiella fastighetsinvesteringar. East Capital vill öka sin Private Equity-exponering på den baltiska marknaden där bolaget ser de mest intressanta investeringsmöjligheterna för närvarande. East Capitals mål är att vara en ledande spelare inom alla tillgångsslag i Baltikum; noterade, onoterade och fastigheter.

Om East Capital – East Capital är den ledande oberoende kapitalförvaltaren specialiserad på tillväxtmarknaderna i Östeuropa och Kina. Bolaget, som grundades 1997, baserar investeringsstrategin på ingående kunskap om marknaden, fundamental analys och täta företagsbesök av investeringsteamen. East Capital förvaltar aktivt 45 miljarder SEK i noterade och onoterade aktier, samt fastigheter. Bolaget har huvudkontor i Stockholm, samt kontor i Hongkong, Kiev, Moskva, Oslo, Paris, Shanghai och Tallinn.

Bild:(C) aboutpixel.de—Sven-Brentrup

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.