Brummer Multi Strategy på rätt väg under september

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Som nämnts på annan plats här på Hedgefonder.nu går det bra för bland annat Lynx (+5,4%) men även för flera av de övriga singelstrategifonderna inom Brummer & Partners. Sammantaget blev det dock en mixad kompott som ändå gav positivt resultat för deras Brummer Multi Strategy (BMS).

För Archipel blev september en positiv månad med +0,1% (+5,2% för 2011) och för de högprofilerade före detta Goldman Sachs-förvaltarna på nyförvärvet Benros Capital lyckades man svänga runt den negativa utvecklingen och leverera +1,4%, vilket gör att man nu är -0,9% sedan fondens start i juni. Teknologifonden Manticore – som numera är helt baserad i USA – fortsätter ge god avkastning och summerade september till +3,9%, vilket gör att årsavkastningen nu uppgår till hela +18,5% för 2011.

På den negativa sidan hamnade dock Nektar denna månad, med en modest nedgång på -0,2%, men fonden ligger dock fortfarande på plus 4,1% för innevarande år. Även kredithedgefonden Observatory backade med 3%, vilket summerar året hittills till -5% och den asiatiska event driven-fonden Orvent fortsätter sin negativa utveckling och lägger ytterligare -1,7% till årets resultat om -7,4% ackumulerat. Zenit tappade -1,2% och är -3% för helåret.

När avkastningen för samtliga ingående fonder i Brummer Multi Strategy summeras kan vi konstatera att fonden landar på +0,72% för september, vilket gör att årsavkastningen nu uppgår till +2,65%. Det är en bra bit under det historiska snittet för BMS och det krävs att fler av Brummer-fonderna levererar bättre än hittills för att sammantaget lyfta avkastningen till dessa nivåer.

Bild: (C) archerix—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.