KPA Etisk Aktiefond i topp fem ranking

KPA Etisk Aktiefond har utsetts till en av de fem bästa av 147 rankade internationella etiska fondbolag. Detta i den brittiska webbtidningen CitywireGlobal.

CitywireGlobal har undersökt fonder i hela världen under tre års tid, från juni 2008 till juni 2011. Endast 15 av 147 etiska fondbolag slog då världsindex MSCI World, där alltså KPA Etisk Aktiefond ingår. I snitt har fonden haft en avkastning på sju pro­cent per år under den undersökta tiden.

– Det är både roligt och hedrande att vi lyckas placera oss som en av världens absolut bästa etiska aktiefonder. Roligt för våra pensionssparare som främst är kvinnor inom vård, skola och omsorg. Hedrande för våra förvaltare på Swedbank Robur, säger Lars-Åke Vikberg.

KPA Etisk Aktiefond placerar minst tre fjärdedelar i aktier i Sverige och övriga världen för att sprida riskerna. Fonden placerar enligt KPA Pensions etiska kriterier som omfattar miljö, mänskliga rättigheter och korruption samt utesluter placeringar inom vapen, tobak, alkohol och spel.

– I dagsläget är osäkerheten stor på börsen men vi har visat att det långsiktigt går att få en trygg avkastning, både i våra fonder och vårt traditionella pensionsbolag som alla investerar etiskt. Topprankingen för vår etiska aktiefond sporrar oss inför framtiden, säger Lars-Åke Vikberg.

KPA Pension är det ledande pensionsbolaget inom kommunsektorn med en miljon enskilda kunder och 1 000 arbetsgivarkunder. KPA Pension förvaltar i dag närmare 85 miljarder kronor och erbjuder pensionslösningar sedan 1922. Ägare är Folksam och Sveriges Kommuner och Landsting. KPA Pension har enbart etiska placeringar.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.