GOLDMAN SACHS COHEN SER ALLTFÖR LÅGA VÄRDERINGAR

STOCKHOLM (Direkt) Goldman Sachs investeringsstrateg Abby Joseph Cohen anser att aktievärderingarna för närvarande prisar in åratal utan vinsttillväxt för bolagen, och ser det som fördelaktigt att köpa aktier i energibolag, verkstad och USA-baserade finansbolag.

Det sade Abby Joseph Cohen i en intervju med tv-kanalen CNBC på fredagskvällen.

“Våra investeringsteam tittar på aktier inom sektorer som  drabbats hårdast av den senaste tidens ekonomiska statistik. Det handlar om energi, verkstad och USA-baserade finansbolag”, sade hon.

Hon ville inte jämföra den nuvarande börsutvecklingen med börsraset under 2008, och konstaterade att bankerna nu är välkapitaliserade och tenderar att öka sinutlåning, vilket hon konstaterade “hjälper till för att skapa tillväxt i ekonomin”.

De amerikanska företagen har i många fall sunde balansräkningar och gott om nlikvida medel som kan användas till investeringar och förvärv, samt ger  potential för en ökning av nyanställningar.

Andra positiva indikationer är att detaljhandeln visar tecken på att öka och att det finns vissa, om än små, tecken på att nya arbetstillfällen skapas i USA.

Bild: (C) VRD—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.