RÄDDNINGSPAKET INNEBÄR “STOR LÄTTNAD”

STOCKHOLM (Direkt) Eurotoppmötets överenskommelser om ett andra räddningspaket till Grekland är en “stor lättnad” för landets ekonomi.

Det sade Greklands finansminister Evangelos Venizelos i Bryssel under fredagen, enligt Bloomberg News.

Evangelos Venizelos sade att paketet även fungerar som ett skyddande paraply för landets banksystem och att det hjälper till att stabilisera läget i resten av ekonomin. Grekiska banker behöver återkapitaliseras och det finns utrymme för det i de nya överenskommelserna. Inlånare kan känna sig helt trygga till följd av detta, sade han.

Vidare sade han att det finns en stark europeisk front som vill hjälpa Grekland och att den privata sektorn röstade “för Grekland”. Detta betyder inte att Grekland kan slappna av utan landet måste fortsätta sina besparingsprogram och genomföra nödvändiga privatiseringar. De grekiska problemen handlar i grund och botten om tillväxt och konkurrens, sade Evangelos Venizelos.

Finansministern sade även senare att den grekiska centralbanken tror att ekonomin kommer att krympa 3,9 procent 2011 men att man siktar på att nå tillväxt år 2012.

“Det kommer att bli lätt”, ifall alla drar sitt strå till stacken och landet faktiskt genomför den ekonomiska planen, sade han.

Bild: (C) electriceye—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.