Negativ utveckling på Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index i maj

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index visade negativa resultat i maj och slutade ner -0,96%, där endast tre av tio strategier levererade positiva resultat för månaden, enligt företagets senaste månatliga Hedge Fund Index Commentary. Det skriver Hedgeweek i en kommentar.

Dedicated Short Bias var den bäst presterande sektorn i maj. Strategin steg +2,20% när fondförvaltarna lyckades kapitalisera på det negativa momentum som drabbade de flesta aktiemarknader under månaden.

Long/Short aktiehedgefonder visade däremot negativa resultat och tappade -1,68% under månaden, men klarade sig trots allt bättre än traditionella jämförelseindex på aktiemarknaden – både relativt och justerat för nettoexponering.

Managed Futures-strategier vände ned efter ett positivt resultat i april, då uppgången blev +5,40%,  till ett negativt resultat i maj  på -4,44% efter att priserna på råvaror föll kraftigt. Maj månad visade på många utmaningar för förvaltare inom Managed Futures att leverera god avkastning. Bland annat tappade t.ex. Lynx , med flera, stort under månaden.

Bild: (C) Rido—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.