Hedgefonder backade -1,13% i maj

 Stockholm (www.HedgeFonder.nu) – Hedgefonder tappade -1,13% i maj enligt Barclay Hedge Fund Index som sammanställts av BarclayHedge. Hittills i år är dock index fortfarande upp 1,87%. “Efter åtta månader av stadiga uppgångar sjönk Barclay Hedge Fund Index i maj”, säger Sol Waksman, grundare och vd för BarclayHedge. “Fortsatt turbulens i Mellanöstern, åtstramning i Kina, oro inom euroområdet och debatten kring taket på USAs statsskuld bidrog alla till panik bland investerare, vilket resulterade i en flykt från riskfyllda tillgångar.”

Tretton av Barclays 18 index över hedgefonder backade i maj, medan fem var oförändrade eller steg. Emerging Markets Index tog den största nedgången och förlorade -4,08% på en månad.

“Aktiemarknaderna inom Emerging Markets tog ett dubbel smäll i maj, på grund av en långsammare återhämtning i USA i kombination med en skarp nedgång i råvarupriser”, säger Waksman .

Equity Long Bias Index förlorade -1,70%, aktier inom Stillahavsområdet -1,40%, Global Macro minskade med -1,04%, och Multi Strategy index backade -0,64%.

På den positiva sidan vände Equity Short Bias Index sin nedåtgående trend i maj, med en uppgång på 2,02%. “Nedgången på både amerikanska och internationella aktiemarknader gav Equity Short Bias ett uppsving i maj, där även de flesta andra aktieindex föll”, säger Waksman.

 “Equity Short Bias Index markerade sin första uppgång sedan augusti 2010 och bröt därmed en serie av åtta raka månader av förluster.” Healthcare & Biotechnology var upp 1,57%, Fixed Income Arbitrage ökade med 0,47% och Merger Arbitrage Index var upp 0,39%. Healthcare & Biotechnology Index har stigit 8,66% under de första fem månaderna 2011, vilket är bäst av alla hedgefondindex som beräknas av BarclayHedge.

Barclay Fund of Funds Index tappat -1,15% i maj, men är upp 0,78% för året.

Bild: (C) Redwall—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.