CTA

Varnar för krasch bland UCITS-hedgefonder

Stockholm (HedgeFonder.nu) – En artikel i Financial Times i veckan rapporterade att vissa personer inom branschen tror att vi inom de närmaste två åren kommer att få se någon hedgefond inom UCITS III-regelverket försvinna på grund av att förvaltare pressar de regulatoriska gränserna. Med nya fonder som lanseras varje vecka kämpar tillsynsmyndigheterna för att hålla jämna steg med fonderna i sin granskning av hur förvaltarna följer sina strategier enligt tillstånden. Oroliga röster har höjts sedan en tid tillbaka, där vissa kommentatorer tror att alltför många förvaltare trycker in sina fonder i UCITS-skalet med skohorn för att kompensera för den mängd inlösen av fondandelar som uppkommit i spåren av den globala finanskrisen. En chef på en amerikanska investmentbank säger till Financial Times att de “är absolut säkra på att blir en smäll i någon fond under de kommande två åren”, och tillade att det är “en katastrof som bara väntar på att hända”. Som exempel tvingades BlueCrest Capital att ta bort sin UCITS-fond från BAML s MLIS fondplattform som en följd av oro över problem med tracking error. Europeiska kontrollmyndigheten European Securities and Markets Association (ESMA) tros för närvarande se över vilka instrument som används i de nya fonderna inom UCITS-regelverket. Även om de säger att dagens regelverk utgör betydande garantier till icke-professionella investerare, tittade de även närmare på användningen av komplexa strategier. “Mot bakgrund av denna information kommer vi att överväga huruvida ytterligare åtgärder måste vidtas,” sade de.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.