Radar backade något i april

(hedgenordic.com) En stor del av bolagen på börsen redovisade sina resultat för första kvartalet under april månad och flera av dem lyckades slå förväntningarna. Stockholmsbörsen slutade på plus ca 2 procent. April var dock en besvikelse för fonden Radar som sjönk 2,77 procent, skriver förvaltaren Orre & Nyberg Capital i sin april-kommentar.

Nedgången kan till stor del tillskrivas den position i Metro som fonden har. Bolaget rapporterade ett starkt resultat första kvartalet som överträffade marknadens förväntningar, men hindrade inte aktiekursen från att falla.

– Vi tror att Metro är en god investering med stor potential, därför kommer vi ha det i vår portfölj. Bland fondens övriga positioner som levererade en positiv avkastning under april var långa positioner i SSAB, ABB och Midsona, och en kort position i Clas Ohlson, skriver Radar i kommentaren.

Bild: (C) Rebel—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.