- Advertisement -
- Advertisement -

Investment Outlook 2, 2011: Avkastningsmöjligheter på sikt, trots risker

- Advertisement -

(SEB) – De under våren brant stigande börs- och konjunkturkurvorna vilar sig i form över sommaren. Det innebär ingen större dramatik, men för den kund som vet att rätt bedöma marknadsrisker öppnar sig möjligheter till god avkastning. Det visar SEBs senaste Investment Outlook, marknadens mest omfattande guide över det aktuella investeringsklimatet.

– Vi går in i en lugnare fas över sommaren, som ur investerarsynvinkel kan bli OK trots tydliga risker. Det finns dock tecken på att vi passerat den punkt då toppen för de ledande konjunkturindikatorerna uppnåtts, säger Hans Peterson, chef för Investment Strategy, SEB Private Banking.

Börs- och konjunkturindikatorerna i de flesta länder pekar på att världsekonomin befinner sig i en tillväxtperiod. I stort bedrivs en välvillig och stimulerande penningpolitik, och inflationsutsikterna är i grunden gynnsamma på flera håll. Detta ger sammantaget en positiv syn på aktiemarknaderna, och andra konjunkturberoende marknader.

Samtidigt finns ett antal riskscenarier som skulle kunna rubba investeringsviljan; statsfinansiella problem, stater som inte längre håller marknaden under armarna med stödåtgärder, olika problem i såväl utvecklade marknader som och geopolitiska händelser som påverkar råvarumarknaden. Dessutom anas en grogrund för växande spekulationsbubblor på vissa håll.

-Det kan låta dystert, men en sansad analys av var och en av dessa risker leder fram till bedömningen att det ändå finns gott om goda investeringsmöjligheter, för den som väljer rätt, säger Hans Peterson.

Bild: (C) NatUlrich—Fotolia.com

 

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

The 2x Version of Calculo Evolution

Stockholm (HedgeNordic) – Commodity-focused quantitative manager Calculo Capital has launched a higher risk, higher return version of its Calculo Evolution Fund. The original trend-following strategy...

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...