CTA

BlueCrest köper ut övriga partners Man och Bill Reeves

Stockholm (HedgeFonder.nu) – BlueCrest Capital Management har förvärvat Man Group plc’s partnerandel motsvarande 25,5% för ett sammanlagt belopp av 633 miljoner USD. Dessutom har BlueCrest även förvärvat resterande partnerandel av pensionerade grundaren Bill Reeves på motsvarande villkor.

Man’s investering i BlueCrest gjordes 2003 och kommer att generera en vinst på cirka 250 miljoner GBP före skatt på försäljningen. Avkastningen på transaktionen kommer att tillföra över 500 miljoner USD till Man’s lagstadgade kapitalöverskott, som tidigare rapporterats uppgå till ca 300 miljoner USD per den 31 december 2010.

Som ett resultat av dessa transaktioner ägs numera BlueCrest av partners anställda i företaget. Affären har finansierats av ett seniort lån arrangerat av HSBC och RBS, genom räntebärande skuldebrev till Man Group plc och Bill Reeves, samt genom befintliga likvida medel.

Michael Platt, medgrundare av BlueCrest, säger: “Vi är glada att tillkännage denna transaktion som förenklar vår ägarstruktur och som innebär att alla våra arbetande partners nu är delägare. Vi vill tacka Man Group för det stöd man har visat oss sedan de gick med som partner under 2003. Dessutom skulle jag vilja ge mitt eget personliga tack till min medgrundare Bill Reeves, utan vilken BlueCrest inte skulle vara det företag som det är idag.

Transaktionen kommer inte att ha någon inverkan på vår strategi eller på våra förvaltarteam och vi fortsätter vara helt fokuserad på att leverera den bästa avkastningen i klassen för våra investerare inom våra huvudstrategier likvida räntebärande och systematisk handel.”

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.