- Advertisement -
- Advertisement -

BlueCrest köper ut övriga partners Man och Bill Reeves

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – BlueCrest Capital Management har förvärvat Man Group plc’s partnerandel motsvarande 25,5% för ett sammanlagt belopp av 633 miljoner USD. Dessutom har BlueCrest även förvärvat resterande partnerandel av pensionerade grundaren Bill Reeves på motsvarande villkor.

Man’s investering i BlueCrest gjordes 2003 och kommer att generera en vinst på cirka 250 miljoner GBP före skatt på försäljningen. Avkastningen på transaktionen kommer att tillföra över 500 miljoner USD till Man’s lagstadgade kapitalöverskott, som tidigare rapporterats uppgå till ca 300 miljoner USD per den 31 december 2010.

Som ett resultat av dessa transaktioner ägs numera BlueCrest av partners anställda i företaget. Affären har finansierats av ett seniort lån arrangerat av HSBC och RBS, genom räntebärande skuldebrev till Man Group plc och Bill Reeves, samt genom befintliga likvida medel.

Michael Platt, medgrundare av BlueCrest, säger: “Vi är glada att tillkännage denna transaktion som förenklar vår ägarstruktur och som innebär att alla våra arbetande partners nu är delägare. Vi vill tacka Man Group för det stöd man har visat oss sedan de gick med som partner under 2003. Dessutom skulle jag vilja ge mitt eget personliga tack till min medgrundare Bill Reeves, utan vilken BlueCrest inte skulle vara det företag som det är idag.

Transaktionen kommer inte att ha någon inverkan på vår strategi eller på våra förvaltarteam och vi fortsätter vara helt fokuserad på att leverera den bästa avkastningen i klassen för våra investerare inom våra huvudstrategier likvida räntebärande och systematisk handel.”

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

The 2x Version of Calculo Evolution

Stockholm (HedgeNordic) – Commodity-focused quantitative manager Calculo Capital has launched a higher risk, higher return version of its Calculo Evolution Fund. The original trend-following strategy...

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...