Hedgefondtillgångar överstiger 1.700 miljarder USD för första gången sedan september 2008

Det samlade kapitalet inom hedgefondförvaltning överstiger 1.700 miljarder USD för första gången sedan september 2008. Eurekahedge Hedge Fund Index rapporterade att hedgefonder steg för åttonde månaden i rad i februari då förvaltare drog fördel av ett positivare sentiment och ökad riskaptit samt stark utveckling av de underliggande marknaderna.

Eurekahedge Hedge Fund Index var upp 1,17% under februari och hittills i år +1,36%. MSCI World Index steg 2,75% under månaden.

* Globala hedgefondtillgångar upp 13,4% sedan början av juli 2010.

* Hedgefonder visade för åttonde månaden i rad positiv avkastning.

* Nordamerikanska hedgefonder steg 2,08% i februari och är upp 14,57% under de senaste sex månaderna.

* Japanska hedgefonder steg 1,92% i februari och är upp 10,15% under de senaste sex månaderna.

* Hedgefonder inom strategin Distressed debt (osäkra fordringar) visar de bästa resultaten under 2011 hittills, med en uppgång på 3,94%.

* 58% av alla hedgefonder ligger över sina tröskelnivåer från december 2008.

Nordamerikanska hedgefonder levererade det bästa resultatet bland de stora hedgefondregionerna och steg 2,08% i februari. S&P 500 var upp 3,20% under februari och nådde sin högsta nivå på 32 månaders under den tredje veckan i månaden. Ökad riskaptit under de första tre veckorna ledde till ett ihållande rally på aktiemarknaderna som en följd av bättre företagsvinster än förväntat och alltmer positiv syn på den globala ekonomin ledde marknadssentimentet.

Hedgefondförvaltare inom Fusioner och förvärvsstrategier drog också nytta av det gynnsamma klimatet för företagsaffärer, med ett antal fonder som deltog i Sanofi-Aventis och Genzyme affären. Februari var sjätte månaden i rad med positiv avkastning för nordamerikanska förvaltare, med en uppgång i Eurekahedge nordamerikanska Hedge Fund Index på 14,57% under perioden.

De flesta andra regioner levererade även de positiv avkastning, med japanska hedgefonder +1,92% i februari som en följd av att den ökade aktiviteten bland företagen fortsatte på marknaden. Fonder som investerar i finans-och försäkringsaktier, samt material- och gruvföretag, hade en positiv utveckling – Nikkei 225 var upp 3,77%% under månaden. Avkastningen från europeiska hedgefonder var också positiva i februari, upp 0,57%, medan Östeuropeiska och Ryska investeringsfonder steg 1,66%. Hedgefonder inom Asien ex-Japan drabbades däremot av nedgångar på -0,83%, som en följd av nedgångar i underliggande marknader – MSCI Asia Pacfic ex Japan Index var ned 2,36%.

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.