Rebecca Staffas vinnare av Brummer Partners-priset

Brummer & Partners vill som huvudsponsor gratulera vinnaren i årets upplaga av Skolornas matematiktävling.

Sedan 1961 har Svenska matematikersamfundet arrangerat Skolornas matematiktävling för att skapa engagemang och intresse för matematik. Brummer & Partners vill som huvudsponsor gratulera vinnaren i årets upplaga: Rebecca Staffas från Katedralskolan i Växjö. Rebecca läser på naturvetenskapliga programmet. Hon är den första kvinnan som vinner den individuella tävlingen sedan 1972, med god marginal dessutom. Brummer & Partners vill också gratulera vinnarlaget i lagtävlingen: Emil Lenngren, Niklas Dahl och Alex Loiko från Matematikgymnasiet på Danderyds Gymnasium.

Totalt deltog 876 gymnasieelever i årets upplaga av Skolornas matematiktävling. Det är en ökning med drygt 30 procent sedan i fjol och trenden med färre tävlanden har nu brutits. Vinnaren av den individuella tävlingen belönas med det nyinstiftade Brummer & Partners-priset, som består av en inspirationsresa till Cambridge University för att bland annat lyssna till föredrag av några av världens ledande matematiker. Det bästa individuella resultatet belönas dessutom med en prischeck på 10 000 kronor. Finalisterna kommer att konkurrera i olika moment under våren för att kvalificera sig till att representera Sverige i den internationella matematikolympiaden i Amsterdam nästa sommar.

Brummer & Partners sponsorskap av tävlingen handlar både om samhällsengagemang och ett genuint egenintresse. I vår verksamhet är vi beroende av god tillgång till duktiga matematiker också i framtiden. Vi hoppas därför att vi kan bidra till att utveckla Skolornas matematiktävling så att fler upptäcker matematiken och dess tillämpningar. Tävlingen har för många framstående matematiker varit det tillfälle då både de själva och omgivningen har upptäckt den potential de har.

Bild: © by aboutpixel.de Moonlight

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.