- Advertisement -
- Advertisement -

Fördelarna med valutahandel

- Advertisement -

Hur kan en kortsiktig handlare överleva ifall marknaden inte rör sig tillräckligt mycket och det är dyrt att kliva in och ur sina positioner?

Lösningen till detta är många gånger valutamarknaden där priset pendlar oftare vilket ger handlare fler möjligheter att handla. Valutahandel är dessutom billigare än de traditionella marknaderna vilket gör det gör det möjlighet att ta fördel av små prisrörelser med hjälp av generös hävstång. I denna artikel kommer vi gå igenom några av de argumenten som gör den snabbt växande valutamarknaden tilltalande för handlare.

Valutamarknaden är lätt rörlig och pendlar mer än börsen och råvarumarknaderna på kortsikt. Detta gör att man får flera tillfällen att handla per dag. En god trader kan utan problem göra 2-3 affärer per dag. Vissa som handlar på riktig kortsikt kan göra upp till 20 affärer per dag.

Kostnaderna är väldigt låga och generellt sett betalar man endast skillnaden mellan köp och säljkurs. Detta leder till att man kan kliva in och ur marknaden väldigt lätt och göra flera affärer per dag (+10) utan att det behöver påverkar ens resultat negativt.

Hävstång – För att ta fördel av små rörelser handlar både professionella och privatpersoner med hävstång. Stiger exempelvis en valuta med en halv procent en given dag kan man med hjälp av hävstång väldigt lätt omvandla denna halva procent till 1%, 2%, 3%, upp till 100%. Det är dock viktigt att förstå att hävstångseffekten även kan fungera till din nackdel vilket gör att många professionella aktörer begränsar sin hävstång till ca 5 gånger beroende på strategi och riskaptit.

Mindre startkapital – Ytterligare fördel med hävstångsmöjligheterna är att man kan börja arbeta med betydligt mindre kapital jämfört med andra marknader.

Marknaden är öppen 24 timmar om dygnet från söndag natt till och med fredag kväll. Detta innebär att du kan handla när det passar dig. Man brukar dela upp handeln i sessioner beroende på de olika tidszonerna. De tre stora handelssessionerna är den europeiska-, nordamerikanska- samt den asiatiska-handelssessionen.

Enkelt att satsa på att antingen uppgång eller nedgång – Då man handlar valutor i par, som USD/SEK, är det enkelt att satsa på att antingen uppgång eller nedgång i US Dollar mot Svenska Kronan. Till skillnad från andra marknader där det finns begränsningar på hur mycket man kan tjäna på prisfall.

Handla på nyheter och statistiksläpp – Valutamarknaden är världens största marknad sett till omsättning där man varje dag omställer flera miljarder kronor. Då många handlar valuta är det väldigt lätt att komma in och ur sina positioner. Detta innebär att man kan handla på nyheter och statistiksläpp. På andra marknader är det väldigt svårt att få komma in i marknaden till ett rimligt pris när exempelvis positiva nyheter släpps. Den höga omsättningen gör det dessutom billigt att handla valuta.

Mindre instrument att hålla koll på – Valutahandlare brukar normalt endast fokusera på 1 – 2 valutor, vilket gör det lättare att börja samt uppdatera sig istället för att läsa på om flera tusen olika aktier.

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Perfect Storm for Antiloop’s Strategies

Stockholm (HedgeNordic) – Since its launch in February 2022, multi-strategy hedge fund Antiloop Hedge successfully navigated turbulent waters with few surprises. The month of...

Asilo’s Path to Finding Tomorrow’s Superstars

Stockholm (HedgeNordic) – In contrast to benchmark-hugging managers, a truly active equity manager combines independent thinking, strong conviction, and a long-term perspective to generate...

Thyra Hedge Capitalizes on the AI Boom

Stockholm (HedgeNordic) – After experiencing both ups and downs in performance over the past few years, tech-focused long/short equity fund Thyra Hedge is enjoying...

Month in Review: High Dispersion Among Equity Funds

Stockholm (HedgeNordic) – Nordic hedge funds experienced an estimated decline of 0.8 percent in May (as reported by 86 percent of funds) amid high...

The Veritas Approach to Building a Well-Rounded Equities Portfolio

Stockholm (HedgeNordic) – Pension funds play a vital role in safeguarding the financial futures of millions of individuals. Equities serve as the cornerstone of...

Formuepleje Appoints Rasmus Cederholm as New CIO

Stockholm (HedgeNordic) – Danish asset manager Formuepleje has announced the appointment of Rasmus Cederholm as its new Chief Investment Officer (CIO), effective from September....

Allocator Interviews

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -