Soros-förvaltare startar egen fond

Göteborg (Finwire) – De senaste fyra åren har Scott Bessent varit ansvarig för George Soros förmögenhet på runt 30 miljarder dollar, något som ändras i slutet av 2015 då han lämnar för att starta sin egen hedgefond. Det skriver Bloomberg och hänvisar till ett internt dokument.

Bessent kommer att lansera Key Square Group och i samband med det kommer Soros att investera två miljarder dollar. Anledningen till att Bessent väljer att starta eget uppges vara svårigheterna att ta in kapital under Soros. Den nya fonden uppges komma att vara inriktad mot makroekonomiska trender.

Under Bessents tid hos Soros har han genererat en årlig avkastning runt 13 procent, enligt en källa med insyn.

Bild: (c) Nagy Bagoly Arpad – shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.